Nem biztonságos mobilflották!

Ez a cikket azoknak a flotta tagoknak erősen javasolt végigolvasni, akik olyan flottába lépnek, vagy vannak, amibe nem ők az előfizetői, tulajdonosai a telefonszámuknak.

OLVASSA VÉGIG, MERT ÚGY KAP TELJES KÉPET! Ehhez értenie kell a közvetítő (független mobilflotta bróker) szerepét, tudnia kell, hogy mit bukhat egy flotta bedőléssel és megmutatjuk az intő jeleket, amiket, ha tapasztal a mobilflottájánál, akkor ott nincs valami rendben és javasoljuk a váltást!

Miért van az a flottatag nagyobb biztonságban, aki független mobilflotta brókeren, azaz segítségünkkel lép(ett) be egy flottába?

…mert a flottatagoknak tanácsot adunk, ügyintézünk és ÓVJUK TELEFONSZÁMA BIZTONSÁGÁT!

 • Segítjük a leendő tagot az optimális mobil előfizetés kiválasztásában.
 • Közvetítjük a belépést a kiválasztott mobilflottába.
 • Továbbítjuk a későbbi kérdéseket, kéréseket a flotta felé.

A flottatag biztonsága érdekében…  

 • Kikérjük az aktuális nemfizető tagok listáját, felhívjuk őket, mielőtt a flotta kikapcsolná a számukat. (a nemfizetés lehet rendszerbeli hiba, vagy emberi, ezért telefonálunk)
 • FIGYELJÜK ÉS VIZSGÁLJUK A FLOTTA MEGFELELŐ MŰKÖDÉSÉT, STABILITÁSÁT, A MEGLÉVŐ ÉS KILÉPŐ TAGOK VISSZAJELZÉSEIT.
 • Ha a kínálatunkból leszedünk egy nem biztonságosnak ítélt mobilflottát, felajánljuk a díjmentes átlépést más flottákba.

2 ok miatt kerül le egy mobilflotta a kínálatunkból:

 1.  Ha már nem versenyképes az ára.
 2.  Ha nem tartjuk biztonságosnak.

Első lépés: Ellenőrizze, hogy jelenlegi flottája szerepel-e mobilflotta brókere kínálatban (ha mi közvetítettük, akkor itt tudja megnézni: https://mobilflotta.net/flotta-tarifak/ ). Ha nem tudja, nem emlékszik, hogy melyik flottában van, kérdezze meg nyugodtan mobilflotta brókerét!

Miért fontos a biztonság?

Ha bedől a mobilflotta, akkor a flotta tag telefonszáma elveszik, azaz elérhetetlenné válik és telefonálni sem tud. A befizetett kaució is köddé válik. Bosszantó és kellemetlen napokat tud okozni egy ilyen helyzet, főleg egy vállalkozónak.

Megtörtént eset: Sajnos, volt már rá példa, hogy baljós előjelek mutatkoztak egy flottánál, mi levettük a kínálatunkból egy évre rá be is dőlt a flotta és elérhetetlenné vált az üzemeltető. A tagok elbukták telefonszámaikat, kauciójukat és kétségbeesetten ismerősük telefonjáról vagy kártyás telefonokról hívtak minket hétvégén, hogy segítsünk. Az akkori helyzetre való tekintettel hétvégén próbáltunk megoldást keresni és megoldani problémájukat.
Sokan mások is jelentkezésükkor be szoktak számolni hasonló esetekről, ahol a mobilflottájuk tűnt el, ezért szeretnénk segíteni azzal, hogy a saját tapasztalataink és flottatagok beszámolói és tapasztalatai alapján megmutatjuk, milyen intő jelekből lehet következtetni, hogy nem árt kilépni, átlépni másik flottába…

INTŐ JELEK  

Lássuk, hogy miből lehet következtetni, tudni, hogy a mobilflottánál valami nincs rendben!

A legegyértelműbb a konkrétum, amikor maga a flotta üzemeltető vallja be, hogy baj van!

Nem bírta tovább titkolni, ezért e-mailen és telefonon történt beszélgetésünkkor is jelezte az egyik mobilflotta vezetője, hogy nagy a baj, mert küzd a kiadásaival, telefonszámlák befizetésével. Ezt hallgatva, illetve emailben olvasva Gyurcsány Öszödi beszéde jutott eszünkbe…

Ezen sokat agyaltunk, vajon akkor miért üzemelteti a flottát, ami pengeélen táncol??? Könnyen lehet, hogy nincs más bevétele, amibe kapaszkodjon… Az ilyen flottából való kiléptetések fokozatosan szoktuk elkezdeni a reakciókat figyelve, mert előfordulhat a lejjebb olvasható kilépés, átlépés szabotálásának esete…

Ejnye bejnye lesz, ha nem fizet valaki körlevél vagy egyéb módon tájékoztatás!

Az még érthető, ha valaki nem fizet időben telefonszámlát, akkor kap egy figyelmeztetést, felszólítást, de Minek a jól fizetőket is riogatni azzal, hogy ha nem fizetnek, akkor ejnye bejnye lesz?!
Miért írhat ilyet egy flotta??? – Valószínű sok a rosszul fizető a flottában és nincs meg a kellő háttere a flotta üzemeltetőnek ezen kintlévőségek kezelésére.
Amikor belép a tag a flottába, vagy bármilyen más szolgáltatást vesz igénybe, azzal elfogadja a fizetési határidőkre vonatkozó részt. Egy jól működő mobilflotta a rosszul fizetőket kirakja, de nem riogatja az időben fizetőket.

Fizetési kedvezmény körlevél vagy egyéb módon tájékoztatás!

Ha ezt egy Mobilszolgáltató adja, az érthető, hisz 40 forintos percdíjból bőven tud kedvezményt adni arra, hogy meg próbálják az elektronikus fizetés felé terelni az ügyfeleket, de egy Flottánál, ahol eleve elektronikus a számlázás és a kondíció is kedvező, miért ad kedvezményt??? Ha valaki jó fizető, azt ez nem motiválja, aki meg rossz fizető, az meg nem ettől válik azzá, tehát itt is a pénzügyi háttér lehet az ok…

Telefonszámla csúsztatások (hasra ütött számla) a mobilszolgáltatóra fogva

Erre egy flottatag nem lát rá, hogy igaz e, de egy flotta bróker igen. A lényeg, hogy bármi van, egy rosszul működő flotta tereli a hibáit és mindenki másra fogja azokat.
Ha egy mobilszolgáltatónál számlázási probléma adódik, az általában minden mobilflottánál jelentkezik, akik ugyanazt a mobilszolgáltató hálózatát használják. Mi minimum 3-4 flottát ismerünk hálózatonként, tehát könnyen körbe tudjuk kérdezni, hogy a mobilszolgáltatónál van e ténylegesen probléma a számlázással.

Átlépések szabotálása, avagy az árulkodó sunyi flotta esete!

Mindenkinek ismerős  az az eset, amikor a szemébe mosolyog valaki, de a háttérben keresztbe tesz neki ugyanaz a személy. Na van ilyen flottában is, mi elneveztük sunyi flottáknak. A sunyi flotta a flottatagnak úgy adja elő, hogy nyugodtan elmehet, ha azt szeretné, de a háttérben keresztbe tesz az átlépő flotta tagnak. Megtudja, hogy melyik flottába akar átlépni a tag és elpanaszolja a mobilszolgáltatónak, mint kisgyerek az anyjának, hogy tőle mennek el más flottákba az előfizetői.
A ROSSZINDULATÚ BEJELENTÉSEK EZÉRT ÉLNEK CÉLBA: A flotta előfizetés nem publikus előfizetés, ezért csak az adott flotta üzemeltető partnerei, dolgozói  léphetnének be elméletileg, ezért egy névtelen bejelentés a mobilszolgáltatónak és az a körmére koppint az átvevő flottának, főleg, ha hálózaton belüli átmozgatásról van szó. (A mobilszolgáltató akár a szerződését is felbonthatja az átvevő flottával!)

A sunyi flottának az persze nem volt baj, amikor az ő flottájába is mobilflotta brókeren keresztül jöttek külsősök, azaz nem dolgozói és nem is a partnerei a flottának, tehát nem is lehetnének a flottájában. Ráadásul más flottákból is lettek átközvetítve tagok, csak azok a flották nem folyamodtak ilyen aljas módszerekhez. Az átlépő flottatagok pénztárcáját károsítja és idejét rabolja az ilyen sunyi flotta, hiszen ilyen esetben az átvevő flottába már csak a saját névre való kiírás után tud belépni az átlépő tag.

Jobb a több lábon álló flotta üzemeltető!

Tudjuk, hogy flottatag szempontból az a jó, ha egy cég csak mobilflottával foglalkozik, de biztonsági szempontból az a jobb eset, ha egy cégnek, vagy cég csoportnak csak kis, vagy minimális részét teszi ki a mobilflotta üzemeltetésből befolyó bevétel.

A több lábon álló cégeknél lehet, hogy lassabb az adminisztráció és ez bosszantó lehet a tagnak, viszont a legfontosabb egy mobilflottánál a biztonságos működés és az ilyen cégek stabil lábakon állnak.

A flottatag nem látja, de a bróker tud róla…

Volt még 1-2 pikáns sztori:

 • ahol pl a flotta vezetője jelezte, hogy a kauciókat befekteti…
 • vagy egy másik bróker fül tanúja volt, hogy egy flotta vezetője a számlázáskor szólt  az adminisztrációjuknak, hogy még 10%-ot adjanak a számlához, azt úgysem veszik észre a tagok…

Sok háttér ok van még, amit csak mi brókerek látunk, hallunk, tapasztalunk és ha javasoljuk az adott flottából való átlépést és azt ráadásul díjmentesen ajánljuk fel, akkor annak nyomós oka van!

Dilemma

Persze a tagban ott van a dilemma:

 • váltással járó ügyintézéshez nincs kedve (ha bedől egy flotta, akkor sokkal nehézkesebb lesz az ügyintézés telefon nélkül…)
 • látszólag nem látja jelét a problémáknak (a krach váratlanul és hirtelen jön)
 • a bróker által felajánlott flották kondíciója nem kedvezőbb (talán pont abból van, lesz a baj, hogy a flottája túlságosan letolta a gatyáját árban…)
 • a jelenlegi flottája is próbálja megnyugtatni, hogy minden rendben van (ügyfélnek bevallani problémákat??? lenne is pánik hangulat…)

Azt kívánjuk, hogy ne kerüljön olyan kellemetlen helyzetbe, hogy a flottája bedől! Előzze meg a bajt, mert jobb félni, mint megijedni! – ezért kérje ki flotta brókere tanácsát.

 

Intő jelekből még lehet több és bővítjük is folyamatosan majd a felsorolásokat tapasztalatok alapján.

Van tapasztalata flotta bedőléssel kapcsolatban? Kibővítené a problémákra utaló intő jeleket? Írja meg emailben tapasztalatait, hogy segíthessünk más mobilflotta tagoknak!